Broderi på mine julestrømper

Del gerne dette indlæg

Selvom det ikke bliver meget jeg får min julekjole på i år, så havde jeg alligevel lyst til at gøre lidt ekstra ud af den – eller rettere de strømper jeg skal have på samme med kjolen.

Jeg ville brodere et julemotiv på mine strømpebukser og gik i gang med at lede efter det helt rette broderi. Broderiet fandt jeg i mySewnet Library, men det var for stort.
I videoen herunder, viser jeg hvordan jeg ændrede størrelsen på broderiet. Jeg viser det både i det nye mySewnet Embroidery program, der følger med i mySewnet Library abonnementet og jeg viser det i Premier+2

Da først broderiet havde den rette størrelse og var sendt til min Pfaff icon, skulle jeg have det monteret på den lille metal ramme, men først trak jeg i strømperne og markerede med kridt, hvor jeg gerne ville have broderiet og jeg målte, hvor meget strømpen blev strukket ud, når jeg havde den på.
Det er nemlig vigtigt, at strømpen bliver strukket ligeså meget ud, mens der broderes på den, som den skal, når man har den på.
Jeg brugte Aqua Magic Plus til at spænde op på og “metal hoop fabric guide set” til at holde strømpen på plads og væk fra nålen og en jerseynål 75, så jeg sikrede mig, at nålen ikke slog hul i strømpen

Selvom jeg havde guiderne på, kunne jeg ikke holde hele resten af strømpen til side, så broderiet blev broderet meget “håndholdt”, ved at jeg brugte fodpedalen til at styre hastigheden med og hænderne hele tiden sørgede for, at der var “hul” til at brodere. Det tog lidt tid, men det var bestemt umagen værd

Efter Aqua magic Plus var vasket ud, så broderiet således ud

OBS! vælg en ganske almindelig billig nylonstrømpe – ikke en med kompression effekt eller lignende. Det er meget lettere at brodere på en almindelig nylonstrømpe og jo højere du broderer oppe jo lettere bliver det. Da jeg gerne også ville have den “gode” kompressions strømpe på, trak jeg den på indenunder og den broderede almindelige strømpe udenpå.

Jeg er så glad for resultatet og håber strømperne kan holde et en, forhåbentlig, længere sæson næste år

Rigtig glædelig broderijul 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på Bloglovineller