På gyngende grund

Del gerne dette indlæg

Jeg gav mig selv en strygepresse i julegave sidste år – det er ikke meget jeg har fået den brugt, nogle få julegaver og så har der ikke været tid, ideer eller overskud til at eksperimentere mere med den. Jeg vil nemlig gerne prøve at kombinere den med min broderimaskine, så jeg både har strygefolie og broderi i samme projekt.

Den nemme løsning ville være, at udskifte stof fra en applikation med strygefolie. Fint fint tænkte jeg, men da jeg skulle finde en applikation, var der ingen, der kaldte… I stedet blev jeg inspireret af et sommerfuglebroderi, der har ligget på vores Pfaff’er (eller et fra samme serie) i mange år

Jeg kunne tydelig se strygefoliet i sommerfuglene og så kun bevare outline, lidt krop og skygge


Det var så ikke metoden – i hvert fald ikke, når man som jeg var, var ivrig og ville lege med flere forskellige strygefolier på en gang

Jeg havde nemlig ikke taget højde for, at sommerfuglene IKKE blev broderet én af gangen, men “ind i hinanden” som det nu passede bedst for stingafviklingen. Det gjorde det noget mere besværligt end jeg lige havde regnet med, men til gengæld var det lettere, at rive overskydende strygefolie af langs yderste stikning, så der ramte jeg noget rigtigt som bestemt skal gentages

Jeg var lidt spændt på, hvordan mit Aqua Magic (soluvlies) ville reagere på at blive presset inden det blev vasket ud, men det gik fint, det blev lidt stivere, men det hverken gav sig, krympede eller lavede mærker på stoffet

Når man kigger godt efter, kan man godt se, at der er blevet “hul” i en sommerfuglevinge – det gik alt for godt med at trække overskudsfolie af og jeg kunne ikke helt orientere mig under de andre lag, hvad der skulle blive og hvad der skulle væk, så der røg lige lidt for meget. Folien krøller også lidt, jeg tror det er fordi det har fået for meget varme – det er også en læringsting, ikke at blande forskellige slags folie, der skal have forskellige temperaturer og tid, men så ved jeg det til næste gang 😉 


Alt i alt, synes jeg faktisk resultatet er blevet ret godt nu, hvor jeg har fået vasket det vandopløselige vlies ud og tørret T-shirten – nu kan man rigtig se, hvordan noget af folien skinner og “glimter”

De bedste broderi hilsner 😀

Lone