“Sletbart” julebroderi

Del gerne dette indlæg

Broderi på strik er tit prikken over i’et, men det kan godt være lidt skræmmende, at brodere direkte på strikket, for hvilket broderi skal man vælge, for det er jo lidt ligesom en tatovering – permanent – eller er det?

Jeg har strikket en lækker kort poncho til Stof og Sy og ville gerne gøre den lidt “julet”, men på en måde, der kunne “slettes”, så jeg har valgt at brodere en applikation og sy den på ponchoen. 
På den måde kan broderiet pilles af ponchoen efter jul.

Jeg har valgt et broderi fra mySewnet Library og gjort det lidt større (resize, så stingantallet fulgte med) i mySewnet Embroidery, så det passede i den størrelse, jeg gerne ville have.
Derefter spændte jeg et stykke organza i en passende farve i den mindst mulige ramme og startede broderiet.
Dette broderi har ikke ret mange satinsting, så det trækker sig ikke nævneværdigt sammen, men havde jeg valgt et broderi med fyld- eller satinsting, ville jeg også have spændt et lag Inspira no-show mesh under. 

Da broderiet var færdigt, brugte jeg en træbræder til at smelte organzaen hele vejen rundt om broderiet – Jeg har en glasplade under, for ikke at brænde huller i mit bord.

Med en passende farve frihåndsbroderede jeg broderiet på ponchoen med lange sting, så den er let at pille af igen

Jeg håber du har fået lyst til at sætte “sletbare” broderier på dit tøj – det er sjovt og der er fuld fortrydelsesret 

De bedste julebroderi hilsener 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på Bloglovineller