Dekoration på min cowboyjakke

Del gerne dette indlæg

Ok der kom lige til at gå lidt mere end et par dage, men tiden er fløjet af sted med runde fødselsdage, cykelture, puslespil og afslapning 😉 

Jeg har gennem mange år samlet på cowboybukser som jeg har brugt til tæpper både til mig, men mest som gaver som dette, med eller uden fleece på bagsiden. Jeg har længe gerne villet lave noget andet af disse bukser og grublet over hvad og kom frem til at det skulle være en jakke/frakke og da vi for et par uger siden skulle have kursus i “Visible Mending” i Stof og Sy, kom der skub i projektet, for den cowboyjakke jeg havde i tankerne, skulle helt klart have en masse broderier og hvorfor ikke udnytte de lidt “sårbare” steder på stoffet til at lave disse broderier?

Det første sårbare sted, var på det ene ærme, hvor “elastikken” i strækbukserne, var gået i stykker og efterladt en kedelig bulet “streg” i stoffet


Med hjælp fra projektoren på min elskede icon


fik jeg placeret broderiet, så det dækkede bulen også selv om det “kun” var et åbent garnbroderi jeg har brugt


Samme teknik brugte jeg, på ryggen, ikke fordi der var noget galt med stoffet, men sømmen var simpelthen skredet for mig, da jeg syede og i stedet for at reparere sømmen, valgte jeg at kamuflere min fejl


For at det ikke skulle se alt for tydeligt ud, at jeg havde lavet en lappeløsning, broderede jeg endnu et par garnblomster, så det så mere “naturligt” ud


Rent tilfældigt, havde jeg fået et tyndslidt knæ på det andet ærme, det blev gjort pænt med en applikation lavet i “Applique Creator” i icon og lidt garnblomster, igen for at kamuflere, at jeg faktisk havde lavet en lapning


Det ene forstykke var også udfordret af et slidt knæ, her lavede jeg to løse applikationer på stof som jeg herefter klippede ud langs kanten af broderiet og syde på efter jeg havde lavet nogle garnblade direkte på jakken


På ryggen ville jeg gerne have et træ og jeg drømt lidt om et “årstids”træ med forår på den ene side og efterår på den anden. Både for at få placeret træet rigtigt og får at se om jeg skulle have et eller to, havde jeg printet “stammen” ud (se hvordan her
Jeg skulle helt klart kun have et træ og jeg kunne også ret hurtigt se, at det der med årstiderne, ikke blev pænt, så jeg holdt mig til foråret


Jeg brugte min udprintede skabelon til at placere broderiet – jeg ELSKER simpelthen den projektor 


Forårs blomsterne er kunstige statice blomster, jeg pillede fra hinanden og broderede på med et lille minibroderi fra maskinen


og det ligner da næsten et japansk kirsebærtræ jeg har fået lavet


Helt uden grund, men bare for at skabe lidt balance, har jeg broderet et par blomster nederst på ryggen – også her printede jeg broderierne ud og fandt ud af, at de var alt for store, så jeg kunne heldigvis nå at ændre størrelsen inden jeg satte nålen i selve jakken


Sådan endte min jakke med at se ud – jeg ved ikke, måske kommer der mere broderi på senere, måske skal der lappes noget, hvem ved?


Indeni synes jeg faktisk også den er ret præsentabel, med sine flotte cyklame farvede sømme og mormors kjolestof, der passer i farven også på vrangsiden

 
Det har været et supersjovt projekt og jeg har virkelig fået lov til at udfolde mig og teste teknikker af både med overlockeren og broderimaskine og jeg er VILD med resultatet

De bedste broderi hilsner 😀

Lone

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder