Ny broderet taske til seksergaver og størrelse 46 sko

Del gerne dette indlæg

Spørgsmålet er “kan man have for mange tasker?” Svaret er NEJ – i hvert fald hvis du spørger mig – Steen er vist af en anden opfattelse 😕 

Nå men det var faktisk slet ikke der, det hele startede, det startede en dag for et par uger siden, hvor jeg åbnede mySewnet Library, for at se de nye designs og disse designs ramte mig

Jeg har altid været fascineret af “half square triangles” og da jeg så dem som broderi, var jeg nødt til at grave lidt dybere og se, hvad det drejede sig om

Det viste sig at være 12 broderier til et juletæppe – smukt, men jeg kunne ikke helt se det for mig herhjemme, så broderierne fik lov at ligge i baghovedet til en dag jeg stod under bruseren og det pludselig slog mig, at de kunne bruges til en taske til sko og seksergaver her i julemåneden – og jeg stod netop og manglede sådan en taske 😉 

Original tæppet er lavet i gammelt linned, der ikke længere er i brug, primært fordi der er kommet pletter på. (find alle broderierne og instruktionerne her – de er gratis for mySewnet Library abonnenter og kan desuden købes i alle filformater) Sådan nogle hvide duge har jeg også, men en hvid taske, er nok ikke lige det smarteste, så jeg gravede lidt i mine gamle duge og fandt smuk gammelrosa bomuldsdug med damaskvævede roser. Mor siger hun ikke kan huske den, så jeg har nok selv købt den engang, men bruger den ikke længere, netop fordi der er spildt op den og pletterne ikke kan komme helt af.

Farven var lige hvad jeg havde drømt om og jeg fik den kombineret med en broderitråd jeg havde en del på lager af – der går virkelig meget tråd til dette projekt, jeg brugte ca 2500m i mønsterfarven og 500 meter i bundfarven plus en tilsvarende mængde undertråd.
I mønstret anbefales det at bruge en tynd mellemfoer, men da jeg gerne ville have en stabil taske har jeg brugt to lag bomuldsvat – det blev megaflot, men gav også lidt udfordringer, da jeg skulle sy sammen

Broderierne med kun midterfelt, tog ikke så lang tid at brodere, men efterhånden som jeg kom frem og skulle broderer halve og hele blokke, tog det ret lang tid. De hel blogge tog knap 1 1/2 time hver, så det var godt jeg havde “babyalarm” appen, der kunne fortælle, hvornår jeg skulle skifte undertråd/tråd, så icon kunne stå og hygge sig i systuen og jeg kunne være oppe i varmen i stuen og lave noget andet i mens

Noget af det jeg kunne lave, var at klippe tråde på bagsiden. Jeg havde valgt ikke at foere tasken, så alle hoppestingene skulle væk

Med alle blokke broderet og bagsiderne klippet rene, blev de skåret ned til 1/4″ sømmerum 

og lagt op i mønster, så jeg havde et overblik over, hvordan de skulle syes sammen

Da jeg ikke ville have foer i, ville jeg sy blokkene sammen med overlocker, så jeg fik den indstillet til 1/4″ sømmerum 

og fik også de første blokke syet flot sammen

men min skønne overlocker, måtte give op, da den skulle sy sammen til sider, der hvor sømmerummene mødtes, var der simpelthen for mange lag, så jeg endte med at kante siderne med overlocker og sy dem sammen med icon, så tasken alligevel blev flot overlocker indvendig

Tasken endte med at blive ret stor – nok også større end jeg lige havde regnet med og jeg kunne godt se, at den nok ikke ville kunne holde faconen, selvom jeg havde dobbelt lag stabilisering i og stabiliseret bunden en bund af bagsiden fra et IKEA skab

så jeg udtænkte, at jeg kunne stikke blomsterpinde ind i den øverste lukkekant, hvis jeg lavede nogle små knappehuller, at stikke pindene ind gennem, så lukkekanten var syet på

og det virkede, tasken står flot og klar til indhold

for ikke den skal stå helt nede på jorden og blive alt for beskidt, har jeg syet små fødder på af knapper

Min nye taske er blevet superflot og nu glæder jeg mig bare til at fylde den med skesergaver og indesko  og selv Steens str. 46 kan sagtens være der 😀 

De bedste broderi hilsner 😀

Lone

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder