Broderet kristtjørn broche

Del gerne dette indlæg

Velkommen til tredje søndag i min lille kreative adventskalender 

I denne uge har jeg broderet en lille kristtjørn broche til min nissehue – broderiet er dette fra mySewnet, men teknikken kan bruges på langt de fleste broderier

Jeg har spændt vandopløseligt vlies og organza/chiffon i en passende farve i den mindst mulige ramme – i dette tilfælde har jeg grøn undertråd i, da der er en risiko for, at bagsiden bliver synlig på brochen


Jeg vidste jeg ville have perler som kristtjørn bær, så jeg undlod at brodere bærrene 

Til gengæld gik jeg på jagt i mine perleæsker efter røde perler – det er altid godt at have lidt forskelligt på lager 😉 

Her ses den grønne undertråd

Jeg klipper de fleste trådender af på bagsiden uden at tage broderiet ud af rammen

Så sprøjter jeg det ganske let med med vand

inden jeg brænder bladene fri med en træbrænder langs den yderste broderede kant

Det at jeg sprøjter broderiet med vand har to effekter, dels sikre det mig, at jeg har mindre risiko for at komme til at brænde trådene over med træbrænderen, når de er våde, dels begynder det vandopløselige vlies at opløse sig og det var faktisk nok opsløst til at jeg ikke behøvede at have broderiet i vand efterfølgende. 
Som I kan se, har mit broderi “givet” sig lidt og den mørke kant er flere steder broderet udenfor selve bladene. Det tager jeg ikke så tungt, da den underlæggende organza netop er med til at holde sammen på hele broderiet, så det ikke “falder fra hinanden” når det vandopløselige forsvinder 

Nu kom så udvælgelsen af, hvilke perler der skulle syes på som bær – ikke nogen let opgave…

Efter bærrene var syet på, syede jeg en (stor) brochenål på bagsiden

Med vilje, har jeg ikke tørret broderierne så de blev flade, men “trykket” dem lidt på midten, så de kom til at ligne rigtige kristtjørn

Der var plads i min ramme til at jeg kunne brodere en ekstra kristtjørn – den planlægger jeg at sætte på en julegave til en særlig person

Min egen broche er blevet “pimpet” med lidt Odishine glimmer

De bedste jule hilsner 😀

Lone

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder