Stjernen og overlockeren

Del gerne dette indlæg

Kan man sy patchwork med en overlocker? Det spørgsmål bliver jeg tit stillet, når jeg fortæller, at jeg også bruger min overlocker til at sy patchwork med. Og selvfølgelig kan man det. I de fleste tilfælde er det faktisk hurtigere og lettere at sy med overlocker, men der er også steder, hvor jeg hellere vil bruge min symaskine.

Til et Log Cabin tæppe er overlockeren genial – specielt, hvis man som jeg har skåret stykkerne i den rigtige længde fra start, så man hele tiden kan kontrollerer om sømmerummet passer med længden på det næste stykke.

Jeg skulle bruge tre forskellige typer blokke – helt lyse, helt mørke og halv lyse/halv mørke. Hver type blev kædesyet, altså at samme del på alle blokke af samme type blev syet på samme tid. 

Den eneste plan jeg havde for mit farvevalg var, at jeg ville have samme center på alle blokkene, en variation af lyse stoffer og en blanding af klare farver til de mørke blokke.

Det gik ret hurtigt med at få syet toppen, men jeg syntes der manglede “noget”. Mine skønne torsdags kursister, foreslog, at jeg satte en lys kant, så stjernen ligesom kom til at svæve/flyde lidt væk fra kanten.

For at undgå, at mine kanter kom til at “flandre” målte jeg tæppet flere steder på tværs og fandt et gennemsnitligt mål

og klippede min inderste kant efter det + overfald/sømmerum 

satte den på med klemmer, så den passede præcis 

syede på og gentog processen med en kant mere – og hvilken forskel den hvide kant gjorde

Bagsiden er bestem også flot

også tæt på

Bagsidestoffet blev også syet sammen med overlocker af lyse stoffer i store stykker

Og nu var så bare det store spørgsmål, hvilket quiltemønster skulle jeg vælge????? og hvilken farve tråd ?????

Valget faldt på bølgemønstret og en lys cremefarvet tråd

Mens quiltemaskinen kørte, fik jeg syet tittekanter – selvfølgelig også med overlockeren 

Og syet lukkekant sammen, så lukkekant og tittekant kunne syes på, så snart tæppet var af quilterammen

De allersidste sting, blev syet i hånden, med en god udsigt og hvidvin i glasset

Jeg er vild med mit nye tæppe og lige om lidt har jeg også fået syet ophæng på, så jeg kan få det op og hænge.

Der skal også nok komme label på, så snart min broderimaskine kommer hjem fra “symaskinesygehuset” – designet er lavet

De bedste overlock hilsner 😀

Lone

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder