Jeg er vild med min nye strikketaske

Del gerne dette indlæg

Forrige år købte jeg en lækker strikketaske på Fanø. Jeg har brugt den utrolig meget, men jeg manglede håndtag på den, så jeg kunne samle den op med én hånd og flytte den/tage den med mig.

Jeg har siden da ledt efter et mønster og også selv forsøgt mig som mønsterudvikler, men har ikke rigtig fundet den optimale løsning. Jeg er løbende stødt på billeder af “Catch all Caddy” på diverse patchwork sider, men det var først, da jeg rent tilfældigt, så en videopræsentation at tasken, at jeg “blev nødt til” at sy en som strikketaske til migselv.

Jeg startede med at formindske og konvertere mit alpaca quiltemønster til et broderimønster og brodere det på alle de yderste lommer. Siderne blev broderiquiltet med krydsmønster.

Stoffet jeg har brugt er total resteoprydning – yderstoffet er rester af gardinstof, jeg har syet tasker af og det pink foer, er overskydende stof, fra mine quilteprøver.

Da alt var quiltet og alle de mange andre stykker skåret – jeg kan godt forstå, der følger små sedler med til hvert stykke stof, så man kan holde styr på hvad der er hvad, hyggede jeg mig St. bededag med at samle tasken.

Jeg vidste det jo egentlig godt, men glemmer at bruge kantstiknings trykfoden, til de helt smalle sømme. Det smarte ved den fod er, at folden/kanten på stoffet følger det lille styr midt på foden og så rykkes nålen så meget til venstre, som stikningen skal ind og når man så syr, bliver stikningen HELT lige.

Jeg “freestylede” lidt og brugte min quiltbinder til at sy kantebånd på alle lommerne – det gjorde det noget nemmere end at sy en “almindelig” lukkekant på.

Jeg havde også håbet, jeg kunne sy lukkekanten på selve tasken på med quiltbinderen, men der måtte den melde “pas”, det var for tykt og bøvlet at komme rundt i hjørnerne. 
I stedet kunne jeg nyde solen i min hyggekrog, da jeg syede lukkekanten færdig i hånden.

Jeg er vild med de sammenklapplige lommer, hvor jeg kan have mit tilbehør (og briller) og så er der stadig god plads til mit strikketøj i det store rum

Jeg har fulgt opskriften fuldstændig – med én undtagelse. Jeg har en en lynlåspose med mine vigtigste strikke-fornødenheder og til den har jeg lavet en net lomme i hver ende af tasken, ud af netfoer fra nogle af Steens gamle bukser og noget foldeelastik.

Jeg er bare så glad for min nye strikketaske og jeg er ret sikker på den vil “formerer” sig på et tidspunkt – for man kan jo ikke have for mange strikketasker…

 

De bedste strikke hilsner 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på Bloglovineller 

 

4 kommentarer til “Jeg er vild med min nye strikketaske”

 1. En rigtig god og praktisk taske 🙂
  bliver samlingen af siderne på tasken ikke meget tyk?
  jeg overvejer at sy en også, da jeg syntes din taske er mega skøn
  mange syhilsner
  Joan Jørgensen

  • Tak for rosen Joan
   Jo samlingerne er meget tykke og det krævede noget fiflen at få det syet sammen, men det var ikke umuligt.
   Jeg kan sagtens finde på at sy en ny taske, men vil måske vælge at lave mellemfoeret 1 cm mindre på lommerne, så kanten ikke bliver så tyk. Jeg vil til gengæld ikke vælge en tyndere mellemfoer, da tasken så vil blive ustabil, så det er lidt en balanceakt.
   Hilsen
   Lone

Der er lukket for kommentarer.