Nyt betræk til mit ryglæn

Del gerne dette indlæg

Min tro følgesvend gennem de sidste 20 år, var ved at blive noget slidt og hullet i betrækket og trængte gevaldigt til en opfriskning – og det må man sige det har fået!

Pudsigt nok, valgte jeg kassen med lilla rester, til at sy et “crazy patchwork” betræk

Lidt usædvanligt, valgte jeg at bruge min overlocker og ikke symaskinen til projektet. Det gjorde prosessen hurtig og effektiv – ikke noget med at skulle skære overskydende stof af og ikke noget med trævler, det hele ordnede overlockeren i én arbejdsgang

De største afklip kunne genbruges i det store puslespil 

det var, at få lavet et stykke stof, der passede i størrelsen med ryglænet 

Da stykket var stort nok, skulle det dekoreres med pyntesømme og broderier

Da jeg kom til broderierne, fik jeg testet to nye funktioner/apps/muligheder af. Jeg fik testet, hvordan jeg henter broderier i mySewNet Library og sender dem til icon og da jeg skulle til at brodere, fik jeg også afprøvet den nye tilføjelse “Design Placement” i “SewNotice” appen – DEN ER SMART !

I korte træk, tog jeg et billede af min ramme med mit crazy patch stof

sendte det til icon, så det kom op på skærmen, hvor jeg kunne placere mine broderier (hentet i Library), på det helt rigtige sted på stoffet

og så ellers bare trykke BRODER

Mange broderier og pyntesømme senere, pillede jeg det meste af rivevliesen af

og brugte ryglænets eget betræk, som mønster

Herunder nogle nærbilleder af mine anstrengelser

Samme applikerede rose, men i tre forskellige materialer og lidt forskellig størrelse 

På nakkepuden brugte jeg maskinens sy-inspirerede sømme

Da jeg nåede til ryggen, var planen godt nok, at den også skulle have crazy patch, men jeg blev utålmodig og ville have betrækket færdig i en fart, så det blev lange strimler i stedet – det gik trods alt hurtigere at sy sammen end crazy patchen

Nu skulle det heller ikke gå hurtigere, end at der også er kommet broderier på ryggen. 

Øverst to jeg syntes var flotte, men for store til forsiden

Fuglen er et quiltemønster fra icon, broderet med en ny jeanstråd, jeg skulle teste for Lene. Efter quiltetest, kan jeg kun sige, at jeg er imponeret over, at jeg kunne sy med den trykke tråd for 100% hastighed og absolut ingen problemer

Nederst har jeg tilføjet, at det er mig der har lavet ryglænet i et sødt hjerte – også hentet i library

JEG ER VILD MED RESULTATET!!!
og det at sy crazy patch med overlocker, er bestemt ikke sidste gang jeg gør det

 

De bedste sy hilsner 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på Bloglovineller 

7 kommentarer til “Nyt betræk til mit ryglæn”

  1. Det er da mega flot og inspirerende – tak 🙏🥰 Selve rygstøtten, hvor er den købt – jeg tror sådan en kunne være god for mig 👍

    • Tusind tak. Ryglænet har jeg fået udleveret fra hjælpemiddelcentralen da jeg kom til skade. Har forsøgt at købe et tilsvarende, men forgæves, så jeg kan desværre ikke hjælpe.

Der er lukket for kommentarer.