Photoshoot i skoven af min lækre mandags/fredags bluse

Del gerne dette indlæg

Det er efterhånden en tradition, at vi strikker en ny mandags/fredags bluse til hver sæson i Stof og Sy

I år er valget faldet på “Range” af Chloe Thurlow i Felted Tweed og Felted Tweed Colour fra Rowan

Vi har selv bestemt hvilke farver vi ville strikke i og til mine kollegers store overraskelse, valgte jeg IKKE lilla som bundfarve – men ok jeg valgte så pink som mønsterfarve.
Jeg valgte en Felted Tweed Colour som min bundfarve og den var umulig at “styre” farveforløbet i, så det eneste jeg gjorde før jeg startede med at strikke, var at binde nøglerne sammen, så slutfarven fra det ene nøgle passede nogenlunde med startfarven på det næste nøgle, så mine farveforløb blev glidende 

Jeg lavede en enkelt, men ret drastisk ændring i mønstret. Jeg kan ikke længere tåle en tæt uldkrave på halsen – det er noget med et gammelt myggestik og noget betændelse, så for at jeg kunne få fuld udnyttelse af blusen, valgte jeg at strikke den som cardigan og for at få mest spil ud af farveskiftene i garnet, valgte jeg at strikke to halve forstykker og det har virkelig givet et flot spil i farverne.

Langs forkanterne har jeg samlet masker op og strikket en smal rib, afsluttet med en I-cord kant med indbyggede knappehuller

Opsamlingskanten har jeg skjult med et hjemmelavet skråbånd af patchwork stof og for at det skal være en “rigtig” “Lone bluse” har jeg selvfølgelig sat et navneskilt i nakken, syet med min icon

Knapperne er et lykketræf, på mere end en måde. De stammer fra en kjole, jeg syede, da vi var i Florida for 10 år siden – en helt fantastisk tur og hver gang jeg har set kjolen, er jeg blevet mindet om den tur. 

Nu har kjolen levet sit liv, den er blevet meget slidt, men kunne ikke nænne at “aflive” den, før jeg opdagede, hvor perfekte knapperne passer til min bluse

så nu lever knapperne videre på ny og jeg kan stadig mindes vores skønne tur, hver gang jeg tager min bluse på.

Jeg tror ikke jeg kommer til at knappe blusen ret tit, men skulle det ske, har jeg syet knapperne på med en knap på bagsiden, så jeg undgår at trække forkanten i stykker, når jeg knapper knapperne – og så synes jeg også det ser godt ud, med de fine små knapper på bagsiden, frem for en knude hvor knapperne var syet på

For at få den rette baggrund til at fotografere min bluse, cyklede jeg i skoven, hvor jeg også fik “skudt” disse smukker efterårs billeder

De bedste strikke hilsner 😀

Lone

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder