Lynlåsposer til mine strikkepinde

Del gerne dette indlæg

Jeg har ret mange strikkepinde 😆 – efterhånden så mange, at de ikke længere kunne være i min gamle strikkepindemappe, så der måtte en ny løsning til 😉 

Løsningen er blevet disse lynlåsposer syet i voksdug med et bånd med pindestørrelse øverst

For ikke at få alt for mange poser, har jeg to størrelser i hver, men med så stor forskel, at jeg let kan kende forskel uden at skulle måle.

Posernes længde er tilpasset mine 20 cm strømpepinde og højden er tilpasset, så mine rundepinde let kan være der uden at blive klemt.

Jeg har tidligere lavet en vejledning om at sy lynlåsposerne, den følger lidt længere nede, men først de ændringer jeg lavede i forhold til vejledningen.

Af rester af patchworkstrimler lavede jeg tuber (syede den lange side sammen ret mod ret og vendte strimlen rundt, så retsiden kom ud). De vendte strimler klippede jeg i længder lidt længere end mine færdige poser og syde pindestørrelserne på med symaskineskrift.

Strimlerne syede jeg herefter på den ene side af voksdugen med to parallelle stakninger inden jeg syede den første side af lynlåsen på. 

Herefter fulgte jeg anvisningerne i vejledningen

Til lynlåsposerne har jeg brugt:

 • Klar kraftig voksdug
 • Lynlås i metermål
 • Skydere, der passer til lynlåsen
 • Tråd
 • Lineal og skæreplade
 • Rulleskærer med et gammelt blad
 • Trykfod med glidesål (Det kan være svært at få en almindelig trykfod til at glide på voksdug, vinyl og lignede materialer. I disse tilfælde er det en stor hjælp, at bruge en trykfod med glidesål)

 1. Skær voksdugen til i den ønskede bredde. Bredden svarer til posens færdige højde 2 gange. Jeg har i denne vejledning skåret i hele voksdugens bredde, så jeg får flere poser på samme tid.
 2. Træk de to lynlåsdele fra hinanden og sy den ene del fast langs den ene side af voksdugen. Voksdugen skal ligge med retsiden op og ind over lynlåsbåndet, så det følger lynlåsspiralen. Lynlåsspiralen skal ligeledes vende opad. Lad trykfoden følge spiralen.
  Voksdug og vinyl kan trækkes i stykker, hvis stinglængden er for tæt. Jeg vil derfor anbefale en stinglængde på 3 mm til dette projekt
 3. Flyt nålen til højre og sy endnu en stikning, med trykfoden langs lynlås spiralen 
 4. Gentag med den anden del af lynlåsen på den anden side af voksdugen 
 5. Fold voksdugen sammen og træk et passende antal skydere på, så der dannes en tube 
 6. Skær tuben i passende stykker – husk at flytte 1 skyder ind på hvert stykke du skærer af 
 7. Sy en kort stikning hen over lynlåsbåndet (mellem de to grønne pile) 
 8. Vend stykket rundt, så vrangen kommer ud og træk i skyderen, så en del af lynlåsen bliver åben
 9. Fold stykket, så den øverste del af lynlåsen er ca. ½ cm fra den øverste kant og sy to stikninger i hver side. Husk at hæfte i start og slut 
 10. Gentag på de resterende stykker og vend atter retsiden ud og tag poserne i brug 

 

De bedste sy og strikkehilsner 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder