Fugle ingen adgang

Del gerne dette indlæg

Hvert år siden vi fik vores udestue, har jeg haft ubudent besøg af fugle, der har forvildet sig ind af den åbne glasdør.

Sidste år gik jeg gang med projekt “fugleforhæng” – et projekt jeg troede jeg “bare lige” kunne lave, men det blev noget mere omfattende og tidskrævende end jeg havde regnet med. Til gengæld er resultatet uendelig meget bedre end jeg havde drømt om! – og endnu bedre, vi har ikke haft ubudne gæster

Jeg startede med at brodere en masse som i rigtig mange forskellige lace blomster og sommerfugle i forskellige størrelser de mindste 3 cm Ø og de største 10 cm Ø.
Derefter broderede jeg en masse patchworkblomster også i forskellige størrelser og i forskellige stoffer. Broderierne til både sommerfugle, lace- og patchwork blomsterne er fra mySewnet Library

For at bryde alle blomsterne ville jeg gerne have “noget andet” og jeg ledte og ledte forgæves – lige indtil min svigermor sagde, at jeg da bare kunne bruge knapper – dem havde jeg da nok af….

Den blev lige vendt lidt og så gik første prøve i gang – jeg syede knapper på en lang kinesertråd, der skulle hænge mellem panelerne med blomster.

Resultatet blev flot, men tråden ville vikle sig ind i hinanden og panelerne og var der noget jeg ikke ville, var det at det hele skulle vikle sig ind i hinanden, så den plan blev droppet.

Helt fra starten har jeg villet lave et forhæng, der ikke viklede sig ind i sig selv. Jeg har været viklet ind i nok perle og bambus flueforhæng i min tid!

Jeg havde derfor en ide om at jeg ville lave paneler med tre stikninger ned gemme de største af blomsterne og sommerfuglene og så fylde ud med mindre blomster og efter lidt tid i tænkeboks om knapperne, blev de en del af udfyldningen mellem de store blomster.

Alle blomster og sommerfugle blev sat fast på afmålte strimler af vandopløseligt vlies og med frihåndssyning syede jeg først en stikning ned i midten og derefter på hver side, samtidig med jeg fyldte ud med knapper i diverse farver og størrelser

Det tog ret lang tid, men jeg syede kun igennem fem knapper og knækkede kun nålen den ene gang.

Da de tre stikninger var syet, skyllede jeg lige akkurat det vandopløselige vlies ud og lagde panelet til tørre.

Her ses paneler før og efter vliesen er skyllet ud 

Det tog lang tid også meget længere tid, end jeg havde regnet med at lave mit fugleforhæng, men hold op hvor er jeg glad for resultatet og for, at jeg nu kan have min havedør til at stå åben uden at fuglene flyver ind

De bedste broderi og patchwork hilsner 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på Bloglovineller