Messetøj

Del gerne dette indlæg

I går havde jeg for første gang siden Kreative Dage alt mit messetøj på – på samme tid, så jeg tænkte, at det da vist var på tide, at få det vist frem som jeg har lovet.

Ideerne til årets messetøj kommer mange steder fra. Nogle gange ser jeg et mønster, som jeg bare må bruge, nogle gange er det et stykke stof. I år var det et par sko 🤣❤👠

De stod og råbte på mig i en kjolebutik i Esbjerg, da jeg var på vej til Strikkefestival på Fanø…

Skoene “dikterede” “klassisk Lone” eller med andre ord, mit favorittøj – nederdel, skjorte og jakke! og vi fandt hurtigt det helt rigtige stof. 

Så skulle vi “bare” finde mønstre.

Skjortemønstret endte med at være et pyamasmønster fra Ottobre family, måske ikke det mest indlysnede valg, men et ret godt et, for det er meget velsiddende og utrolig let af sy.

Det eneste jeg ændrede, var slidserne i siden, lavede jeg om til buer og forlængede skjorte en anelse bagpå.

Næste gang jeg bruge mønstret, vil jeg også sætte en stand på kraven, men ellers vil jeg ikke lave nogen ændringer. 

Nederdelen er Onions gode gamle 3008 Jeg valgte Onion mønsteret fordi jeg gerne ville udnytte stoffets ægkant som nederste kant på nederdelen og det var det mønster jeg kunne finde, der havde den mest lige kant forneden.

Jeg har en usynlig lynlås midt bag (elsker min usynlig lynlåstrykfod ❤)

og det lykkedes da vist meget godt at få den sat usynlig i 😉

for at få striberne til at passe ved lynlåsen – og det skal de jo helst 😜, fik jeg en masse stof “til overs” mellem de to bagstykker. Det stof udnyttede jeg til at lave en klassisk slids

stoffet er meget løstvævet, så for at undgå, at det trak sig ud af sømmene, har jeg quiltet foeret fast til stoffet inden jeg klippede stykkerne ud. På den måde bliver det foeret, der tager det største træk, når jeg har nederdelen på og jeg undgår, at mine sømme åbner sig.

Nederst på foeret har jeg – vanen tro – skrevet en lille historie om, at det er mig, der har syet nederdelen og at den er syet til Kreative dage 2019.

Som en lille sød detalje, har jeg syet et af min mormors bæltespænder på linningen. Det har overhovedet ingen praktisk betydning, jeg syntes bare det passede til nederdelen og så minder det mig om hende.

Den største opgave og også den, der voldte flest udfordringer var jakken. På reklamematerialet til Pfaff’s nye lufttråede overlocker, er et bluse og da jeg så den kom jeg til at sige, at det flet ville være smart til mit messetøj 😄

Humm tænke tænke. Det lykkedes mig faktisk at få det til at virke. 

Jeg har skåret to lag stof i diagonale strimler i hver sin retning og derefter kantet kantet strimlerne med rullesøm i broderitråd for til sidst at flette strimlerne og sy dem fast med knaphulssømme.

Noget af et arbejde, men jeg er vild med resultatet 😍

Kantafslutningen er to strimler, ligeledes kantet med rullesøm og derefter brugt som tittekanter mellem yderstof og belægning.

Foeret er et rigtig “Lone foer” altså et foer med broderi.

Broderiet er fra Epic2 og i premier+2 har jeg tilføjet, at det er mig, der har syet jakken i 2019

Oprindelig skulle der skød på jakken, men det kunne jeg bare ikke få til at passe, så det også så pænt ud på mig, så jeg endte med at droppe skøddet og i stedet lave en kort jakke.
Da jeg ikke havde skøddets vægt til at holde forkanterne på plads, måtter jeg en tur forbi byggemarkedet og købe nogle kæder, der kunne tynge kanten ned, så jakken kom til at hænge pænt.

Jeg elsker detaljer, derfor har jeg syet tittekanter af rester af skjortestoffet og syet i overgangen mellem foer og belægning.

Både med jakken og med min fredagstrøje, er det et skønt messesæt jeg har fået syet mig og jeg vil komme til at bruge det rigtig meget -sammen og som enkeltdele.

De bedste sy hilsner 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder