En skøn sommerferie er ved at være til ende

Del gerne dette indlæg

Jeg har ikke rigtig holdt desideret sommerferie siden jeg blev selvstændig, men jeg prøver at holde fri, når Steen har ferie, så vi kan “gøre noget” sammen. Der har gennem årene været mange forskellige ting på sommerprogrammet. I år stod der Tjekkiet og Tom Jones fordelt på to uger i juli 😃

Det hele startede en meget tidlig nattetime, for vi ville gerne forbi Hamborg og de potentielle trafikpropper inden de opstod. Vi var heldige, men ikke lang tid efter vi var sluppet igennem, begyndte trafikmeldingerne at melde om LANGE 🚗🚚🚙🚕🏍🚛🚐🚗🚕🚙 trafikkøer i begge retninger ved Hamborg.

Jeg havde en aftale med Regina Klaus i Coburg, den næste dag. Hun er forhandler af Berninas longarm quiltemaskiner i Tyskland, Østrig og Luxemborg og udbyder spændende quiltekurser med internationale undervisere – og så er hun ufattelige sød og gæstfri 😃.
Aftenen før vores aftale, bippede en mail ind “hvornår regner du med at komme og er der noget du ikke spiser?” Nu er jeg ikke vandt til at blive bespist, når jeg besøger en butik, så jeg tænkte, at der måske var gået noget galt i en oversættelse, men nej vi blev budt velkommen med en hyggelig frokost, da vi ankom til hendes showroom. Over frokost fik vi fortalt om Coburg og om Reginas arbejde gennem mange år i Schweitz som underviser for Bernina. Efter frokost var det tid til at se på nogle af de smukke tæpper hun havde syet i forbindelse med tidligere kurser og ikke mindst gennemgå hendes kasser med quiltelinealer og udvælge, hvilke jeg bare ikke kunne undvære 🤔😂😱 Jeg udvalgte mig tre sæt fra Amanda Murphy og en mini lineal. Jeg købte også noget tråd og noget forspolet undertråd jeg skal teste. 
Jeg håber ikke det bliver sidste gang jeg besøger Regina – jeg vil megagerne på et af hendes kurser, så nu krydser jeg fingre for, at det kan lade sig gøre på et eller andet tidspunkt.

Jeg har ikke nået så meget, men jeg gået i gang med at teste nogle af linealerne.

Næste stop på turen, blev et hyggeligt lille Gasthaus i de Tyrolske bjerge med den mest fantastiske udsigt til både solnedgang

og morgenlys

Når det er over 25 grader og man ikke har et fungerende klimaanlæg i bilen, bliver man SÅ glad for dette syn 😂

Men selv om bilen stod i skyggen, blev det alligevel hurtigt varmt og en kølende svømmetur midt på dagen var skøn!

Tre dage inde i vores ferie, havde vi allerede smagt Wienerschnitzel på tre forskellige måder 😂 – ingen af dem var dårlige, men resten af ferien blev nu alligevel schnitzelfri 😉

Allerede kort efter vi besluttede, at årets ferie skulle gå til Tjekkiet, så vi, at Tom Jones skulle spille koncert på Donaubüne lidt uden for Wien. Ingen af os er desiderede Tom Jones fans, men da vi flyttede sammen og sammensmeltede vores to ret store CD samlinger havde vi kun én dublet – Tom Jones’ “Kiss” og siden da, har vi haft et særligt forhold til ham og ikke mindst hans liveoptræden, så vi besluttede os for at udnytte, at vi var på de samme kanter på samme tid som ham. 

Donaubüne ligger som navnet antyder ude i Donau, nærmere bestemt i Tulln lidt udenfor Wien. Vi var så heldige med vejret, at vi ud over en fantastisk koncert også var vidne til den smukkeste solnedgang bag scenen.

Det kan godt ske manden er blevet 79 og det kan også godt ske, han ikke længere kan vrikke så meget med hofterne, med hvad gør det, når han stadig har stemmen og kun behøver at rotere en pegefinger for at få alle til at vrikke på sæderne til “A Whole Lotta Shakin'” ? Vi var i hvert fald underholdt og havde en fantastisk aften, med god musik, god lyd og godt vejr.

Som så mange gange før, var jeg sendt på ferie med en mission – at strikke en bluse til butikken, så når vi havde bestilt mad, blev strikketøjet hevet op ad tasken, så jeg kunne udnytte tiden, til vores mad kom, på en fornuftig måde 😊

og ja det gav resultat, for jeg var næsten færdig da vi kom hjem og nu hænger blusen på en gine sammen med alt det lækre “Mode at Rowan” garn.

Hvad gør man, når man på et vandrehjem i Tulln opdager, at ens GPS kun indeholder det vestlige Europa og ikke Tjekkiet? – så priser man sig lykkelig for, at man tog det gamle papirkort med, så næste del at turen kunne overskues 😆

Turens sidste punkt var Tjekkiske Karlovy Vary. En skøn by, hvor jeg nød at gå rundt i tre dage, mens Steen spillede golf med vores venner, der var stødt til. Vi boede på et gammelt hotel lige midt i den gamle bydel og havde den smukkeste udsigt fra vores vinduer, men hold nu lige op, hvor blev der også varmt nede på gadeplan, når solen bragede fra en skyfri himmel og termometret viste 36 grader – i skyggen !!! 

Nu er en skøn ferie til ende og jeg er så småt ved at komme i omdrejninger igen og glæder mig til et efterår med masser af kurser, en tur til Fanø, “Kreative Dage” og ikke mindst mit skønne torsdags syhold.

De bedste sommerhilsner 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder