Ombre farvede messering og hårpynt

Del gerne dette indlæg

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ELSKER min Pfaff amdire air overlocker og at jeg elsker at være ambassadør for den. Det var derfor naturligt, at jeg ville forsøge at udnytte den på smarte måder i mit outfit til årets netop overståede Kreative Dage i Fredericia.
Ud over, at jeg (selvfølgelig) har kantet alt mit tøj med pink 😉  overlockede kanter, har jeg eksperimenteret med at lave “overlock-hæklede” smykker i form af ring og øreringe (som endte i håret) i et spændende ombre farveforløb.

OK, jeg ved godt det ligner en hel Egon Olsen opstilling af, hvad jeg skal bruge og min far synes vist også jeg var lidt skør, da jeg spurgte om han havde noget gammelt stift fiskesnøre, men det er ikke desto mindre en væsentlig del af min materialeliste, sammen med rester af vandopløseligt vlies klippet i 2 cm brede strimler og en masse broderitråd i de farver jeg ønsker skal indgå i min ombre effekt

Jeg startede med at indstille overlockeren til en smal 3-trådet overlock med 1 nåletråd og 2 tråde i hver griber – mine broderitråde har “fødder” så de kan stå på bordet bag overlockeren

Her ses de 2X2 tråde skudt ned i hvert griberhul

Jeg startede med de mørkeste farver først og arbejde mig langsomt frem mod pink, ved at skifte en eller to tråde for hver omgang

Allerede fra start havde jeg monteret snorefoden fra Dekorations sættet – den skal bruges på sidste omgang.
Jeg startede med at lave en ring af en 15 cm lang strimmel vlies og syede hele vejen rundt

Efter første omgang skiftede jeg forsigtigt én undergribertråd til en lidt lysere farve – jeg klippede simpelt tråden jeg ville skifte over, bandt den nye tråd i og trak forsigtigt tråden igennem til knuden var ude gennem griberøjet. På den måde kunne jeg løbende skifte en tråd ad gangen uden at tråde helt om

For hver omgang ændrede jeg en lille smule på stinglængde og differentiale. Ikke meget med det har stor betydning for det endelige resultat

Efter 6 eller 7 omgange, var mit “hæklede” stykke bredt nok – jeg har hele tiden forsøgt at få nålen til at gå ned lige inden for kanten af den forrige omgang – nogle gange med bedre held end andre, men hellere for langt inde end så langt ude, at der blev hul mellem omgangene, for hullerne skal syes sammen inden vliesen kan skylles ud.
Inden sidste omgang trak jeg den kraftige fiskesnøre i øjet på snorefoden – og trak en lang hale snøre ud på den anden side

og trak kædefingere hen på R, så jeg nu fik en ultra smal 3-trådet overlock

Med snøren monteret kørte jeg endnu en runde og overlappede startstedet med et par centimeter, inden jeg trak arbejdet ud af maskine, efterlod en lang ende fiskesnøre og hæftede trådenderne ind “strikket”

Jeg gentog hele processen, så jeg nu havde to næsten ens “øreringe”

Der var stadig lidt pille arbejde, før det færdige resultat kan nydes, startende med at sy en form for rynketråd i den inderste omgang, så jeg kunne trække hele midten sammen, hvorefter jeg indsatte en stor creol ørering i hver midte og nu begyndte den virkelig sjove proces med at forme øreringene. Først skyllede jeg lige præcis nok vlies væk til at der ikke var flere klumper og så begyndte jeg forsigtigt at trække den yderste overlockede søm hen over fiskesnøren så der langsomt begyndte at danne sig bakker og dale

Her ses en ørering efter jeg har trukket i kanten og en ørering, jeg ikke har gjort noget ved endnu

Nu skulle øreringene have lov at hænge til tørre, så enderne af fiskesnøre kunne klippes af og de var klar til brug


Som sagt endte øreringene som hårpynt, men det blev de ikke ringere af 😉 

De bedste overlock hilsner 😀

Lone

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder