Genbrug og trafiksikring af min gamle vinterjakke

Del gerne dette indlæg

En af mine kæpheste er reflekser!

Jeg er god til at huske dem, når jeg går tur herhjemmefra, men er jeg ude, enten glemmer jeg at bruge dem eller også har jeg ikke en med og så synes jeg generelt, at de er grimme…

Det har jeg nu gjort op med! jeg har nemlig trafiksikret min “hverdags”vinterjakke med broderede reflekser.

Jeg troede egentlig jeg skulle sy en helt ny vinterjakke, da jeg gik på loftet for at finde en gammel jakke frem, jeg har været glad for, men som er krympet i skabet. Jeg fandt ikke jakken, den er nok blevet smidt ud, men jeg fandt en anden jakke, der med årene er blevet for lille, men som har overlevet, fordi den har stor affektionsværdi for mig. Samtidig fandt jeg en del mere af den uld, jeg oprindelig havde brugt, så jeg besluttede mig for at prøve at genbruge jakken, ved at sætte en kile ind hele vejen fra nederste kant og ud i ærmet. Samtidig fik jeg mulighed for at indsætte de lommer jeg havde savnet i den oprindelige version

Jakken startede med at se sådan her ud
og endte med at se således ud

og sådan i mørke – temmelig selvlysende i blitzlysetUndervejs havde jeg fundet og broderet broderier fra mySewnet Library. I videoen herunder, viser jeg, hvordan jeg lavede skærefilerne, så min skæremaskine kunne skære refleksstoffet ud for mig

Her ses de udskårne reflekser ved alm. lys

og her i mørke med blitz lys

For at sikre mig, at jeg brugte de rigtige farver, lavede jeg en lille broderiprøve – det var godt, for jeg kunne straks se, at jeg var nødt til at have en eller anden form for stabilisering under, når jeg broderede – prøven til højre er med “Fuse’n Tear” under


Jeg bruger sjældent Fuse’n Tear, men havde heldigvis nok på lager, til jeg kunne stryge et bånd hele vejen langs kanten på min frakke

på den måde kunne jeg “flyde” stoffet i den mindste metalramme og flytte rundt og præcis placere de enkelte broderier uden at skulle spænde stoffet op i en traditionel ramme

De enkelte refleks dele fik en gang lim, 


inden jeg forsigtigt syede dem fast, med hjælp af fodpedalen


Da jeg var færdig med at brodere, pillede jeg så meget Fuse’n Tear af jeg kunne, syede en kile i foeret og lagde stoffet fra kilerne op


Det var en noget mere overkommelig måde at få en trafiksikker jakke på, end hvis jeg havde skullet starte helt fra begyndelsen og nu kan jeg igen glæde mig over at bruge min elskede vinterjakke


De bedste broderi hilsner 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på Bloglovineller