Fanø – skønne Fanø, nu ses vi snart igen

Del gerne dette indlæg

Nu står der snart “Fanø Strikkefestival” i min kalender igen – det har jeg ventet længe på og da det bliver den sidste af slagsen, vil jeg nyde den i fulde drag.

Sidst jeg var af sted, i 2019, havde jeg mit “Fanø-sjal” med, så jeg kunne få det fotograferet i de rette omgivelser.

Jeg var startet på sjalet umiddelbart før festivalen 2018 og strikkede på det derovre og havde færdiggjort det umiddelbart inden vi tog der over i ’19.

Mønstret er en lang række forskellige Fair Isle mønstre og broderimønstre, fra projekter jeg har strikket eller fundet i min mormors strikke og broderibøger. Rita har hjulpet mig med at finde farver i Saga 

Jeg har strikket rundt og for ikke at sidde med et kæmpe arbejde, strikkede jeg to stykker, som jeg syede sammen med maskestingDa rørene var syet sammen, syede jeg stikninger ned gennem mine “klippemasker” og klippede op, så jeg fik et fladt stykke


Jeg samlede masker op langs kanten og strikkede en bred bort, der skulle være synlig fra både for- og bagside


Forsiden


Bagsiden


Min plan var et foere sjalet med stof, så jeg undgik at rykke tråde ud. Valget af foer faldt på et stykke melleret jersey, som jeg broderede en label direkte på


Inden jeg riede foeret til det strikkede sjal 


Herefter “quiltede” jeg foerstoffet og strikket sammen med en ganske almindelig ligeudsøm, men var påpasselige, at stingene kom til at ligge mellem to “ben” i strikketøjet, så det forsvandt ned i mellem maskerne


Til sidst syede jeg borten fast til foeret i hånden


Herunder kommer nogle af de (mange) smukke billeder jeg fik taget af sjalet, på standen på skønne Fanø


Jeg tog direkte fra Fanø på fotoredigeringkursus og hvad var mere naturligt end at lege med ét af de smukke jeg netop havde fået taget, så her får du lige en hel masse fotoleg

De bedste strikke hilsener – måske ses vi på Fanø 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på Bloglovineller