Dejlige dage i tulipanland

Del gerne dette indlæg

Jeg har nydt en fantastisk påskeuge helt uden (eller næsten uden) planer.

Som ansat på en skole, har Steen rimelig fastlagte ferier. Det er nogle gange en ulempe, men i den forgangne uge, har det været en klar fordel, for han havde nemlig fri i dagene op til påske og det udnyttede vi til at indløse min julegave 🎁fra 2014 😂. Der er mange årsager til den først bliver indløst nu, men jeg tror ikke jeg kunne have valgt noget bedre tidspunkt 🌞.
Gaven lød egentlig på en tur til en selvvalgt hovedstad inkl. koncert eller lignende, men jeg konverterede den til en tur til Holland for at se på 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷 tulipaner.

Det har været et ret travlt forår for mig, med masser ting i kalenderen og masser af planlægning, så jeg trængte til slet ikke at have nogen planer eller tidspunkter vi skulle være på bestemte steder, så den eneste plan vi havde var, at vi kørte sydpå og så drejede vi til højre i Tyskland over mod Holland 🙃.

Som sagt så gjort. Efter at have fejret Steen i søndags, pakkede vi bilen i mandags og kørte sydover. Med en god lydbog i CD afspilleren, gik det bare derud af og med nogle pauser, for at strække ryggen, nåede vi Elbtunnellen midt på eftermiddagen. Vi kørte lige igennem, men det gjorde de ikke i den anden retning. Der var kø som i KØ 🚗🚕🚙🚐🚗🚚🚛🏍🚙🚕🚛🚕🚗🚗🚚🏍og så endnu mere kø…… Godt vi kørte den “rigtige” vej!
Da vi nåede Oldenburg, kunne vi regne ud, at vi ikke ville kunne være i Holland før sent, så vi fandt et hotel, der viste sig at have nogle fantastisk gode senge, men INGEN stol med ryglæn, hvor jeg kunne sidde og strikke 😳

Nå vi skulle jo ikke være der så længe, så jeg klarede mig 😀

Næste morgen gik turen for alvor til Holland. Jeg har ikke været der før, så jeg blev vildt imponeret af det fantastiske bygningsværk den 30 kilometer lange Afsluitdijk dæmning, der holder store dele af Holland fri for oversvømmelser, er.

og begejstringen var også stor, da jeg så min første tulipan mark 😂

men til mit forsvar vil jeg bare lige sige, at det var flot og jeg bestemt ikke var ene om at synes tulipanmarkerne var smukke.

Lidt før Amsterdam, fandt vi, et meget privat, B&B, hvor vi overnattede.
På vej til aftensmad, nød vi en fantastisk solnedgang over havnen.

Vores værtspar var utrolig søde og hjælpsomme og gav os gode tips til, hvad vi kunne se, uden at havne i de største turistfælder, men jeg skal nok lige vende mig til at spise morgenmad i andre folks køkkenalrum, mens de sidder og ser gårsdagens Champions Leauge kamp i sofaen. 

Onsdag blev, efter råd og guidning fra vores b&b værter, brugt på at køre rundt og kigge på tulipanmarker og ikke mindst nyde det smukke landskab og endnu et imponerende bygningværk, nemlig nogle af alle de tusindvis af kanaler, der gør det muligt, at bo og drive landbrug under havets overflade (de blå streger, er kanaler!).

og nå ja, så “kom” jeg til at handle lidt 🤣

men jeg modstod fristelsen til at hjembringe både smukke Clematis og

smør høns og lam…

Natten til torsdag indlogerede vi os på et golfressort, hvor det ville være en god idé med flydebolde og vandjern, hvis vi skulle have været ude og spille 😂🏌️‍♀️🏌

Held i uheld, havde vi ikke tænkt på kø ved Elbtunnellen og heller ikke, at vi havde tænkt os at køre hjem skærtorsdag, hvor den kø vi så på vej ned, nok ville blive betragtet som “kort”, så vi besluttede at “give” os selv en ekstra dag og køre hjem torsdag aften/nat i stedet for torsdag morgen og dermed undgå kø.

Det betød, at vi også nåede at opleve Amsterdam i forårsvejr 🌞

Når vi nu var der, ville jeg utrolig gerne se det flydende blomstermarked. Desværre kunne jeg samme morgen læse, at det var der så mange andre turister, der også gerne ville, at markedet havde forandret sig fra et hav af smukke blomster til en flod af turister der tog billeder, plastiktulipaner, tulipanløg, træsko, souvenirs og hampfrø i små plantedåser – og det var desværre sandt.

Efter en indtryksfyldt dag i Amsterdam, blev en stille stund, nydt med udsigt til endnu en kanal mens vi ventede på bussen, så vi kunne komme tilbage til bilen og starte turen nordpå med solen i ryggen og skønne indtryk i baggagen. 

De bedste påskehilsner 🌷

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder