Halvlang cardigan til Lang aften

Del gerne dette indlæg

I aften skal jeg til Lang Yarns strikke event hos Stof og Sy og der skal jeg selvfølgelig have strik på fra – Lang Yarns ?

Jeg har strikket den lækreste halvlange cardigan i en kombination af Lang Yarns Love og Lace. Jeg har taget udgangspunkt i Lene Holme Samsøes “The Cardigan” fra bogen “Mig og Mini Strik” og fulgt hendes råd om at variere den, så den kommer til at passe mig og garnet.

Jeg ville gerne have striber i jakkens overdel og bredden på striberne passede med opskriftens vendepinde, så overgangen mellem de to farver, blev næsten usynlig.

I opskriften er der brugt to tråde lace/silkhair og en tynd uldtråd, men da Love er lidt tykkere end tynd uldtråd, har jeg valgt kun at bruge en tråd Love og en Lace. Det gav en lidt luftigere maske, der selvom strikkefastheden – næsten – passede, blev trukket længere og dermed også smallere efterhånden som jeg kom længere og længere ned på jakke. 
Det resulterede i den første oppilning ? 

Jeg kunne simpelthen ikke have min popo i jakken, hvis der også skulle være noget jakke tilbage som forstykke. Jakken passede stadig over skuldrene, så jeg kunne “nøjes” med at trævle de nederste 30-40 cm op.
Jeg lavede 2 udtagninger 6 steder i forbindelse med 2 farveskift = 24 masker og det hjalp gevaldigt på vidden af jakken.

Med nok masker på pinden gik det bare derud af og jeg fik også sat lommer i, men ak og ve, jeg fik dem sat for langt ud mod forkanten – i hvert fald efter min egen mening og de var også kommet for langt ned, så igang med at pille op igen, så lommerne kunne flyttes længere op og ind på forstykkerne.
Lommerne er selvkomponerede og har samme farve som den enlige stribe i overdelen.

Da jakken er så løs i strikket, ville jeg helst ikke have en påsyet lomme, så jeg har lavet lommeposen løs. 

De løse masker, krævede også at jeg hæklede en kædemaske række langs halsudskæringen, for at jakken ikke skulle trække ud over skuldrene.

Jeg er superglad for resultatet. Den var sjov at strikke og Lene Holme Samsøes opskrift var let at følge og variere, så jeg nu har min helt egen “The Cardigan”

De bedste strikkehilsner

Lone