Jeg elsker mit nye slag!!!

Del gerne dette indlæg

Jeg har syet det skønneste quiltede slag! Det startede egentlig med, at jeg ville sy en quiltet jakke – jeg fik startet, fik syet de første blokke, men så kom jeg ikke længere – altså lige indtil jeg for nogle uger siden var ved at kigge mine mønstre igennem og faldt over et gammelt mønster på et slag og så gik det pludselig hurtigt oppe i hovedet, for kunne mit kuldsejlede jakkeprojekt ændres og bruges til et slag?

Det blev jeg enig med mig selv om og så var det bare at komme i gang.

Efter lidt forsøg frem og tilbage, besluttede jeg mig for, at benytte de blokke jeg allerede havde syet, som havde mest “værdi” for mig – læs længere nede hvorfor – og så “udfylde” resten med et gennemgående stykke stof.

Da jeg startede på jakken, bestemte jeg mig for, at jeg kun skulle bruge “genbrug”, det endte med at blive med den lille modificering, at jeg kun måtte bruge, hvad jeg havde på “lager”.
Blokkene er genbrug, mens det gennemgående stof, er noget jeg har haft på lager rigtig længe. Jeg synes det er virkelig smukt, men har ikke kunnet beslutte mig til om det skulle bruges til en jakke eller bukser, så nu blev det brugt til mit slag

Jeg havde regnet ud….. at jeg havde stof nok – det havde jeg også, men HVER en stump blev også brugt – her er jeg ved at stykke sidestykker sammen til ryggen.

Jeg tumlede længe med at få blokkene på ærmerne til at komme til deres ret og endte med at sætte dem på skrå – lidt en opgave, når ærmemønstret i forvejen havde en “underlig” trådretning

Da alle dele var syet sammen skulle jeg vælge quiltemønster og trådfarve – ikke den letteste opgave…..

Godt nok har jeg en quiltemaskine og den er også både god og hurtig, men det tog altså næsten 12 timer at quilte de 7 dele til slaget. 

Bagsiden er en dunlærred agtig ting, jeg har arvet og mellemfoeret er blød isoli, jeg har fået en rulle af fra en genbrugsbutik

Da det hele var quiltet, blev delene klippet til i den rigtige størrelse

og kanterne blev afsluttet med skråbånd i foerstoffet, inden slaget blev syet sammen

Da slaget var syet sammen, håndsyede jeg alle kanterne fast til foeret, så de kom til at ligge pænt på bagsiden

Kanterne hele vejen rundt skulle egentlig bukkes omkring, men det blev for tykt i det quiltede stof, så jeg endte med at KØBE skråbånd – jeg havde simpelthen ikke mere stof, så jeg kunne lave det selv, men fandt (med god hjælp fra Helle V) det perfekte stribede hørbånd, som jeg rent faktisk også har syet på i hånden – ja jeg har syet rigtig meget håndsyning på dette slag…..

Det sidste jeg fik syet – af de allersidste rester, var bæltet. 
På bagsiden af bæltet, har jeg brugt en lag-på-lag søm fra min icon, dog kun det ene lag, for jeg syntes blomsterne i sømmen passer så godt 

I kanten af den ene ende af bæltet har jeg skrevet, at det er mig, der har syet og quiltet

Det færdige resultat

og indeni 

Det har været super sjovt at sy – også håndsyningen, selvom jeg er lidt øm i fingerspidserne.

Og nu til, hvorfor jeg valgte at bruge lige præcis de blokke jeg har

Denne blok er syet af min mors silkenederdel og rester fra en stribet kjole jeg har haft. Midterstykket er ikke genbrug, men ganske særligt. Det har jeg nemlig fået af Rita i fødselsdagsgave, hjembragt fra New Zealand 

Denne blok er syet af en nederdel og skjorte min mor syede da jeg var barn. Det var dengang, der var god vidde i nederdelen, så jeg har heldigvis en masse lækkert stof tilbage

Denne blok er knap så vigtig, den er syet af en rest fra en jersey kjole jeg har haft, men jeg syntes hjerterne og farverne passede godt i sammenhængen. Det stribede stof, har jeg købt for mange år siden. Jeg troede jeg skulle sy sengetøj af det, men det har jeg aldrig fået gjort

Her er vi ude i en blok med mange minder. Det stribede stof er fra min mormors gamle kjole, det blomstrede er lidt mere fra min mors sæt, det mørke lilla, er fra en nederdel jeg engang har syet, men ikke længere kan passe og det lyslilla er fra en af min fars skjorter

Den sidste blok, er nok den der betyder mest for mig, for den er syet af to af min lillebrors skjorter plus en af mine

Jeg er så glad for mit nye slag og jeg er sikker på jeg kommer til at bruge det rigtig meget og samtidig er det fyldt med skønne minder.

De bedste patchwork hilsener 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på Bloglovineller