Når tiden er knap

Del gerne dette indlæg

Jeg ELSKER at sy og jeg ELSKER at brodere og gøre mit tøj personligt, men det er bare ikke altid jeg kan nå begge dele, så ind imellem springer jeg over gærdet, hvor det er lidt lavere og broderer på hjemmebragt tøj. 

Jeg har valgt broderier fra min Pfaff icon. Der er virkelig mange at vælge imellem… 🤔 men jeg har forladt min comfortzone med blomster 🌺🌸🌼 og valgt nogle mere abstrakte broderier denne gang.
Det jeg har været mest opmærksom på var, at det er broderier med forholdsvis få sting og ikke store flader med fyldsting, da alt jeg har broderet på i denne omgang er tyndere strækstoffer og der vil broderier med mange sting og store flader af sting ikke blive gode.

På denne T-shirt har jeg valgt tre mindre broderier i samme serie. Det tynde jersey kan lige akkurat “bære” stingene, men det ville ikke have gjort noget, hvis jeg havde haft en tynd fast mesh/klippefleece på bagsiden til at støtte stingene.

Jeg broderer på Aqua Magic Plus, en vandopløselig vlies med lim, der gør, at mit tøj er “limet” til vliesen mens jeg brodere. Jeg har også en vandopløselig vlies ovenpå – her har jeg bare brugt en rest Aqua Magic Plus (se lidt længere ned, hvad der skete, da jeg glemte at lægge noget ovenpå…)

Det kørte bare derud ad, på den første bluse og cardigan, men da jeg nåede til nummer to cardigan, var jeg for hurtig og glemte at lægge noget over stoffet, da jeg broderede…

Først efter jeg havde fået taget billede, opdagede jeg, at strikket havde skubbet sig under broderifoden, i den første del. Øv øv, men det er da heldigvis et abstrakt broderi, så jeg satser på, der ikke er nogen, der nærkigger det 🔍 og opdager, at det øverste broderi faktisk skulle være endt som en cirkel… 😳

Efter vask, kan man godt se, det er lidt ujævnt, men jeg regner ikke med det ses, når først “musikken spiller” som min far ville have sagt.

og på afstand kan det ikke ses, så jeg er glad – trods alt.

Efter broderi, klippede jeg det meste af det overskydende Aqua Magic plus væk og lagde det hele i blød i varm vand med skyllemiddel et par timer (skyllemidlet opløser det vandopløselige materiale lettere end vand alene) , inden jeg vaskede det i vaskemaskinen. Broderierne er stadig en lille smule stive, af det vandopløselige materiale, men det går helt af i næste vask og så har jeg en ny og personlig sommergarderobe 😃

Kunne du tænke dig at kaste dig ud i at dekorere hjemmebragt tøj og er du i tvivl om et broderi vil gøre sig, så prøv broderiet af på en stofrest eller gammel bluse i nogenlunde samme kvalitet, inden du kaster dig ud i at brodere på dit nyindkøbte tøj.

De bedste broderihilsner 😀

Lone

Skriv meget gerne en kommentar – OBS! på grund et spam filter på min side, kan det godt tage noget tid, før din kommentar bliver synlig, men det skal ikke afholde dig fra at skrive ?

Ønsker du at få besked, når jeg skriver her på siden, kan du tilmelde dig ved at klikke på  herunder